perjantai 24. helmikuuta 2012

Treenitaukoilua

Tylsää! :( Eihän se Nellikään sit säästynyt yskältä, vaan aloitti melkein heti, kun Dani lopetti. Onneksi kesti vaan sen pari päivää silläkin. Nyt on molemmat jo terveitä ja pääsivät eilen ekaa kertaa jo vapaanakin juoksemaan, tosin ihan vähän aikaa vaan. Aloitellaan nyt varovasti. :) Kohta siis päästään treenaamaan! Dani saa kyllä vielä hetken taukoilla agista, tokoilemaan sekin pääsee. Kotijuttuja ollaan toki tehty, mut eihän se oo sama asia..

Kävin eilen fyssarilla alaraaja-analyysissä. Oli kovin varma, että löysi syyn tälle oireilulle. Kuulemma syy on telaluussa (yksi jalkapöydän luista), joka oli pois paikoiltaan, jotenkin lukossa siis. Tämä on aiheuttanut mekaanista hankausta jänteeseen, joka on siksi tulehtunut. Fyssari rusautti luun paikoilleen ja käsitteli vähän jännettä ja nilkan hermoja. Sit kuvattiin liikettä kävellessä ja juostessa. Videolta näin itsekin, että astun sillä oikealla jalalla ihan eri tavalla kuin vasemmalla! Vasemman jalan juoksuliikettä fyssari kuvaili täydelliseksi. Niin, mä oon aina sanonut olevani ihan toispuoleinen, asiassa kuin asiassa.. Sain kenkävinkkejä ja treeniohjeita sekä kontrolliajan kuukauden päähän. Mitään pohjallisia ei nyt suositellut, enkä mä sellaisia ehdoin tahdoin haluakaan. Katsellaan nyt, auttaako tuo. Tällä hetkellä ainakin tuntuu entistä häijymmältä. :/ Varmaan siitä käsittelystä johtuu. Katsellaan, millaisia lenkkejä pystytään tekemään viikonloppuna. Parasta ois pystyä, kun koiratkin alkaa olla lenkkikunnossa!

3 kommenttia:

 1. Koitas nyt ottaa rauhassa, että saat ittes kuntoon! Ei ne koirat hyödy siitä mitään, että ne nyt lähiaikoina pääsee pidemmille lenkeille jos se estää sun paranemises. Mieti, jos vaikka joudut sen takii luopuu agilitystä..? Kuvittelet nyt vaan, että sun koiras on viel kuolemansairaita eikä saa lenkkeillä yhtään :D

  Toivottavasti noista ohjeista on hyötyä ja paranet pian (ja lopullisesti).

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että teillä ollaan paranemaan päin!:)

  Älä nyt hoppuile sen jalan rasittamisen kanssa, annat koirien juosta vapaana lenkillä niin sun ei tarvi kävellä mitään pitkää lenkkiä itse. Siitä ei tosiaan oo koirille saati sulle itselles mitään hyötyä lähteä nyt suoraan pitkiä lenkkejä tekemään! Pikkuhiljaa jalan ehdoilla pidennät lenkkejä niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
 3. Ihan oikeessa ootte, mut on vaan helpommin sanottu kuin tehty! Onneks tuolla metsässä on niin paljon lunta, et eihän siellä edes pääse kovaa. :)

  VastaaPoista