torstai 2. helmikuuta 2012

Terveyttä

- tai sen puutetta. Riippuu kenestä puhutaan. Hyvät uutiset ensin; Danin viralliset terveystulokset tuli vihdoin! Ja sehän on täysin priimalaatua! Lonkat A/A ja kyynärät 0/0! :) Silmät ja polvethan on jo aiemmin todettu terveiksi (tosin polvilausunto ei oo enää voimassa, eli täytyy ne tutkituttaa tässä joskus). Niin huippua! Ell silloin puhui siitä toisesta kyynärästä, et saattaa olla ykkönen, mut näköjään siinä ei sit ollu mitään. Tää on kyllä niin hieno juttu, kun tässä rodussa nyt jatkuvasti tulee esiin näitä C- ja D-lonkkaisia kakkosen kyynärillä..

Sit niitä ikäviä asioita, nimittäin asiaa omasta terveydestä. Ei nyt ehkä osu blogin aiheeseen, mut eipä tätä kenenkään tarvi lukea, jos ei halua. ;) Mut siis eka vaivahan ilmeni silloin n. 1,5 vuotta sitten, kun vasen nilkka kipeytyi. Olin silloin pari viikkoa saikulla ja tein lenkit koirien kanssa pyörällä monen monta viikkoa. Agitkin oli tauolla, tosin taidettiin jotain pientä käydä tekemässä. Vuosi sitten joulun aikaan kipeytyi sitten oikea nilkka. Se meni ohi pienellä levolla. Osui joulun pyhät siihen sopivasti, äiti käytti koirat ulkona muutaman päivän ajan. Tuon jälkeen onkin mennyt hyvin - viime marraskuuhun asti. Silloin siis kipeytyi tuo lonkka, ja se kestikin kauan! Nyt kun siitä selvittiin, niin sattuu oikeaan nilkkaan. Nyt meni jo hermo ja kävin lääkärissä. Lääkäri totesi, että ihan selvä jännetulehdushan siellä nilkassa on. Liikunnalla aikaansaatu, totesi. Jänne oikein ratisee palpoidessa.. Otettiin kuitenkin varmuudeksi röntgenkuva, vaikka en usko siellä mitään murtumaa olevan. Labrassa kävin myös, kun lääkäri halusi tsekata mm. reumatekijän. :( Hyvähän se siis on katsoa, mut vähän pelottaa. Tulokset kuulen vasta tiistaina, siihen asti pitää jännittää. Ei mulla kyllä oo koskaan mitkään käden nivelet olleet kipeät, mut eihän sitä koskaan tiedä. Äh.

Nyt kuitenkin pitää ehkä oikeesti ottaa vakavasti tää juttu, ja pitää jalkaa levossa. Mutku ei millään malttais! Toisaalta ei kyllä huvittais saada tästä mitään kroonista vaivaakaan.. Nyt ei voi edes käyttää koiria pyörällä lenkillä. Onneks on sentään noita metsiä tossa vieressä, niin pääsevät edes vähän juoksemaan. Agit harmittaa eniten, mut ei auta..

Tulipas tästä nyt pitkä valitus. :p Täytyy nyt toivoa, et tää menis nopeesti ohi levolla. Ja että mun ja Danin pää kestää tän löysäilyn! Nellistä en oo ollenkaan huolissani, se kyllä selviää oikein mainiosti! :D

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä jalan kanssa! Ajattele positiivisesti, saat jäädä nyt hyvällä omallatunnolla yli 20 asteen pakkasella kotiin lööbailemaan ;)

  Naksutin käteen vaan kotona ja uusia temppuja opettelemaan. Koira saa aktiviteettia ja itse voit kököttää vaikka sohvalla...

  VastaaPoista
 2. Komppailen Hannista, eli nyt vaan sitten sisätiloissa koiria (tai lähinnä Dania) aktivoimaan :) Niin ja itteäs :)
  Varmasti sulla on vaikka mitä tekemättömiä juttuja kotona mitä et oo aiemmin ehtinyt tekemään ja ainahan voi "löysäillä" tapaamalla kavereita :)

  Ja eikös se niin oo, että loma sillon tällön tekee ihan hyvää niin koiralle kuin omistajallekin, että koitahan nyt nauttia, kun sulla on kerrankin aikaa tehdä vaikka mitä :D

  VastaaPoista
 3. No ei tässä aika käy pitkäksi, ihan on hommaa riittämiin. :) Mut en mä kovin nautinnolliseksi tätä kuvailis..

  VastaaPoista