sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Mikset ottais omast potentiaalista selkoo?

Pikainen postaus viime aikojen tapahtumista ja fiiliksistä. Perjantaina käytiin Tuorlassa juoksemassa pari rataa (agi + hr) molempien kanssa. Nelli aloitti Rantamäki-Lahtisen hyppiksellä. Rata oli helppo, yks putken kauempaan päähän veto, eikä oikein muuta kummempia. Mua sattu jalkaan ihan hemmetisti (ei auttanu edes Burana) ja liikkuminen oli tavallistakin huonompaa (se on jo paljon se...). Muurin jälkeinen valssi oli huono. Nollalla maaliin, sijoitus muistaakseni 13, kun nollia tuli 28.

Medien hyppikselle tuomariksi vaihtui Anders Virtanen. Alun kiemura ennen keppejä jyrkkeni ja loppu meni vähän uusiks, muuten rata oli lähes sama kuin mineillä (vähän kulmia muuteltiin). Kivasti lähti rata liikkeelle, takaaleikkaus kepeille onnistui hyvin. Lopussa sit mokasin saksalaisen (tuli joku hetkellinen blackout..) ja aiheutin meille hylyn. Voi huoh. Danilla kuitenkin kiva vauhti. Tästä radasta on vaan pätkä videolla.

Seuraavaksi tsekkiläisen Zdenek Spolekin agirata. Mulla oli jotenkin tosi suuria vaikeuksia keskittyä.. Sen näki jo tossa Danin hyppiksen mokassa. En tiiä oliko se nestehukka (olin kyllä juonut ihan liian vähän) vai mikä, mut jouduin tosiaan tsemppaamaan, et pystyin keskittymään tekemiseen. Ja tällä radalla sitä keskittymistä tosiaan vaadittiin! Ihan loppuun asti. Ajattelin, et rata kosahtaa viimeistään tohon loppuun, kun en ehdi näyttämään puomin alla olevan putken jälkeistä hyppyä, en ainakaan tän jalan kanssa (ihan turha edes yrittää leijeröidä puomia, kun ei se putki edes suoraan syöttänyt siihen hypylle). Mut selviydyttiinpä kuitenkin nollalla maaliin! Ei se rata hyvä ollut; putkijarrusta ei ollu tietoakaan ja Nelli kaarratti kilometrin putkesta ennen ku kääntyi ja kepeillekin huiskasin miten sattuu. Hitaitakin oltiin, kun oli kai sit niin kuuma ja pitkä päivä takana. Ihanneaikaan ehdittiin kuitenkin, vaikka se muka oli laskettu 3,8 etenemällä.. Sijoitus 6./63 ja Nellille siis tuplanolla! :)

Sit Danin kanssa sama rata. En tiiä, mikä meni pieleen, mut vauhtia ei ollu ei sitten yhtään. Jouduin jonkun aikaa odotella ennen lähtömerkkiä, voiskohan se sit vaikuttaa..? Tai sit vaan en saanu kunnon virittelyitä tehtyä. Puomi oli t-o-d-e-l-l-a hidas, kun vielä ennen puomia oli menossa ansahypylle ja viime hetkellä sain korjattua. Keinulta vitonen, kun ei voinu tulla loppuun asti ja vapautin sit ennen kontaktia. Ja kun keinulta käännyttiin sivulle, niin ei sit osunut kontaktille. Voi argh. Vitonen siis tuloksena ja erittäin hidas aika (vaikka ei yliaikaa tullutkaan). Laitetaan nyt tääkin räpellys näkyville.


Ei varmaan tätä pitäis kirjoittaa julkiseen blogiin, mut en malta olla mainitsematta, että olipa epäurheilijamaista käytöstä joillakin siellä radalla. Tuollakin oli perheitä katsomassa, et mitäs se agility on, niin ei tosiaan oo kiva, et radalla käyttäydytään hyvin epäasiallisesti. :/ Ei anna kovin kivaa kuvaa agista ulkopuolisille.

Niin ja tiedoksi, et se aurinkorasva auttaa kovin paljon enemmän ihan käytettynä kuin kassin pohjalla pullossa. Hitsi, että nyt sattuu. :D On pakko nukkuakin selällään, kun ei pysty kääntymään kyljelleen, kun hartiat ei saa osua mihinkään. :D Paidan pukeminen ja riisuminenkin on aika tuskasta. Että fiksusta päästä kärsii koko ruumis vai miten se meni.

Sit lisää ahdistusfiiliksiä. Nimittäin asiaa Danin puomista. En enää tiedä, mitä teen sen kanssa! Tänään käytiin sitä treenaamassa. Ensin pelkkää alastuloa ja kyllä Dani sen paikan tietää, vaikka ei tuukaan mun mielestä tarpeeksi kovaa 2on-2offiin. Mut siitä kriteeristä oon nyt jopa valmis joustamaan, kunhan tulee kerralla alas asti. Mut en vaan kestä sitä, et koko puomi on nyt taas erittäin hidas. Tuntuu jopa välillä, et mitä enemmän yritän hetsata tohon vauhtia sitä enemmän se kuvittelee, et nyt täytyy tehdä tarkasti eli hidastaa entistä enemmän. :( Sit mua rupee ärsyttämään ja vaikka kuinka yritän esittää muuta, niin Danihan aistii sen heti  Kaikessa ihanuudessaankin toi koira on vaan välillä niin ärsyttävä, kun on niin kiltti. Jotain pitäis nyt tehdä, kun vaan tietäs, että mitä.  

Loppuun vielä asia, joka nyt ei oikeestaan liity yhtään mihinkään. :D Mut siis kun mulle on parikin kouluttajaa sanonut Danin kanssa, et anna sen vaan aluksi tehdä hitaasti, niin kyllä siihen tulee vauhtia, kun se oppii. Mä oon ollu tästä aika paljon eri mieltä, kun mun mielestä hommat nyt vaan pitää tehdä alusta asti lujaa. Ts. en usko, että sitä vauhtia tohon tulee itsestään sit joskus, kun on ensin saanut tehdä hitaasti. Kun näköjään oppii menemään hitaasti ihan opettamattakin.. En siis todellakaan sano, ettei toi joillekin koirille toimis. Mutta Danille se ei toimi, ja onneksi en oo noita kouluttajia uskonut.. ;) Eihän ne oo kuitenkaan Dania tuntenut, on vaan sen hetken nähnyt siinä tekemässä. Tää nyt vaan tuli mieleen, kun lueskelin yhtä Clear Runin artikkelia, jossa tätä juttua käsiteltiin. Tässä pätkä, josta en enempää vois olla samaa mieltä: "The often quoted saying, "You need understanding before you have speed" is very true. You can't do fast that which you can't do slowly. However, the unspoken assumption that once a dog understands he will get faster just isn't so for many dogs. For dogs without a high-drive mentality, if you teach them to do slowly, that's exactly how they'll do it." Siis nimenomaan, annapa ton tehdä joku juttu hitaasti, niin se homma varmasti tehdään hitaasti jatkossakin. Niin, eli jotain ois nyt keksittävä siihen puomille!

Oho, ei tää nyt kovin pikainen postaus ollutkaan.. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti