lauantai 7. tammikuuta 2012

Kontaktipohdintaa

Osallistuttiin loppiaisena Danin kanssa Satu Hillin kontaktikurssille. Ajatuksena oli saada treenivinkkejä, joilla saatais lisää vauhtia kontakteihin. Danin ollessa pentu mulla oli tasan yksi tavoite kontaktitreenissä: mä halusin, että Danin kontaktit ovat varmat. Meillä ei sallittu minkäänlaisia läpijuoksuja koskaan, missään tilanteessa (vrt. Nelli, joka on tehnyt kontakteja ties millä menetelmällä elämänsä aikana, usein myös ilman mitään menetelmää..). No joo, tuo tavoite on kyllä täyttynyt; ne kerrat, kun tuo tulee kontaktista läpi, ovat todella harvassa. Mutta meidän kontaktit ovat siitäkin huolimatta kaikkea muuta kuin hyvät. Pitäis saada sekunteja pois niin keinulta kuin puomilta ja aaltakin.

Alkuun mentiin kisanomaisesti pieni rata, jossa oli puomi, keinu ja aa. Sen jälkeen ruvettiin pohtimaan ongelmia koirakko kerrallaan. Ei meidän tarvinnut montaa puomia mennä, kun Satu jo näki meidän ongelman. Satu sanoi, että Dani on teknisesti taitava koira, joka on kovin nöyrä ja haluaa aina tehdä oikein. Niinpä homma menee yliyrittämiseksi ja hiippailuksi. On myös kovin sidoksissa mun liikkumiseen. Juurikin näin. Vinkeiksi puomilla saatiin, että omaa liikettä pitää häivyttää ja käyttää paljon apupalkkaajaa lopussa. Nyt saatiinkin ihan hyviä suorituksia, kun Satu palkkasi Dania lopussa namilla. Pallolla homma meni pelkäksi kyttäämiseksi. Mähän treenaan paljon itsekseni, niin voin kuulemma käyttää myös namilautasta jossain kauempana. Pääasia, et palkka ei tule multa. Ja tässä(kin) treenissä panostetaan laatuun, ei määrään!

Keinulle Satu vinkkasi, että voisin opettaa Danille jonkun kivan tempun keinun loppuun. Idea on se, että sen tempun avulla Dani sietäisi sille epämiellyttävän keinun. Temppu voi olla joku tosi yksinketainen, esim. kupin törkkäisy kumoon. Tuosta tempusta sitten tulee aina palkka. Tätä täytyy miettiä!

Ihan hyviä juttuja tuli esiin tolla kurssilla, ja paljon sai irti myös toisille annettuja vinkkejä kuunnellen. Harmi vaan, että 2h ei meinannut mitenkään riittää kaikkeen! Olis voinu höpötellä vielä vaikka kuinka paljon. :) Täytyy nyt vähän sulatella noita vinkkejä ja miettiä, miten me nyt lähdetään noita meidän ongelmia korjaamaan. Oma puomi tässä olohuoneessa olis tosi kiva! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti