sunnuntai 21. elokuuta 2011

HSKP:n piirinmestaruustokot

Oltiin Danin kanssa piirinmestaruuksissa mukana Koiviksen joukkueessa. Tuomarina AVOssa oli Pernilla Tallberg, joka ei kyllä turhia pisteitä jaellut. Startattiin Danin kanssa ihan luokan loppupäässä, eli odottelua oli reilusti paikallamakuun ja yksilöliikkeiden välissä. Ja näin meidän pisteet meni:

Paikallamakuu: 8,5. Oli kuulemma haistellut. Kaverin mukaan oli muutaman kerran tökännyt nenällä maahan. No joo, en yhtään tykkää, et se tekee sitä, mut olihan se silti nätisti ollut paikallaan koko ajan..
Seuraaminen: 8. Äh! Jotenkin en saanut Dania taas yhtään heräteltyä työskentelymoodiin, ja seuraaminen tuntuikin ihan kamalalta. :( Oli väljä ja jätättikin aika ajoin. Olihan siellä hyviäkin pätkiä (oli muuten pitkä kaavio), mut silti en tykännyt yhtään. Nyt teki kuitenkin kaikki perusasennot. Ollaan kovasti niitä treenailtu viime aikoina, niin mietin, et oliskohan senkin takia ollut seuraaminen niin huonoa..? Kun oon vaan perusasentoja vahvistellut, enkä itse seuraamista. Mene ja tiedä. Tuomarilta tuli kuitenkin ihmeen positiivista palautetta suoritukseen nähden.
(seuraavaan liikkeeseen siirryttäessäkin D oli vähän hukassa, huoh.)
Liikkeestä maahan: 10. Eipä mitään moitittavaa.
Luoksetulo: 8. Olis taas kannattanut uskoa viisaampaa (eli Kataa :D)! Danihan on siis viime aikoina ennakoinut pysähdyksiä, minkä takia oon tehnyt paljon läpijuoksuja. Kata aina varoittelee, ettei niitä saa ottaa liikaa; mieluummin aavistuksen hitaampi vauhti ja napakka pysähdys kuin hirvee kaahotus ja valuva pysähdys. Ollaan tehty luoksetuloja nyt muutenkin vähemmän just ton ennakoimisen takia. Otin viime viikolla muutaman läpijuoksun ja paria päivää ennen koetta yhden pysähdyksen, mikä oli hyvä. Nyt sitten kokeessa D lähti tulemaan sellasella vauhdilla luokse, että tiesin jo siitä, miten tässä tulee käymään.. Pysähdys siis valui hieman, mut ei tosta vauhdista vaan parempaa olis pystynyt tekemään. On tää liike kyllä aikamoista tasapainottelua!
Liikkeestä seisominen: 10. Nää me osataan (*koputtaa puuta*). Tuomarin mukaan hieno seuraaminen ja upea pysähdys. :)
Nouto: 8. Tää taas vähän jäi harmittamaan! Olin jo vastannut, että "valmis" ja heittänyt kapulan, kun Dani kävi tökkimään nokallaan etujalkojensa väliin.. Tästä syystä ei huomioinut ekaa käskyä, ja jouduin toistamaan sen. Itse nouto ja palautus oli hyvät. Tuomari sanoi, että Danilla oli ollut joku ötökkä rinnassa, ja oli sitä tökkinyt. Kovasti tuomarikin sitä harmitteli, kun sanoi, että muuten oli kyllä päivän paras nouto!! Jee! :D (Ja siis tosiaan startattiin loppupäässä, eikä tyyliin tokana. :D)
Kaket: 9. Viime kokeesta saatujen "traumojen" takia jännitin tätä liikettä. Asiaa ei yhtään helpottanut se, että välimatka oli ihan satavarmasti yli 5m. Kentän laidalta laskettiin, että oli jotain 6-7m. Siinä ohjaajan kohdalla ei edes ollut mitään merkkiä, vaan liikkuri vaan kävelytti jonkun matkaa eteenpäin.. Tästä keskusteltiin muutamankin kisaajan kanssa. Siis mun mielestä toi on toisaalta ihan hassua valittaa tollasesta, kun miks sitä koiraa ei vois samantien opettaa tekemään kakeja vaikka 15 metristä, niin ei tarvis miettiä metrin vaihteluita suuntaan tai toiseen. Kuitenkaan ton viime kokeen jälkeen en ois toivonut yhtään ylimäärästä askelta meidän välille. Turhaan mä kuitenkin jännitin, sillä hienosti se Dani teki tällä kertaa! Piste lähti mun voimakkaasta "istu" -käskystä.. :p
Hyppy: 9,5. Törmäsi sivulletullessa. Muuten ei moitittavaa.
Kokonaisvaikutus: 9. Tuomarin sanoin melkein kymppi, mutta otti kuitenkin pisteen siitä, kun Dani oli alussa liikkeiden välillä vähän hukassa.. Tosin sanoin, että meidän lähtötilanteen tietäen toi ei oo mitään.. :P Täytyy nyt kuitenkin ottaa nää treenin alle! Kuitenkin tuomari kiitteli hyvää yhteistyötä ja toivotti kovasti tsemppiä jatkoon. :)

Yhteensä 176,5p. ja siis AVO1 -tulos. Sija 3./18 eli päästiin sentään palkintopallille. :)

En ollut nyt niin tyytyväinen vireeseen kuin viime kokeessa. Tai siis liikkeiden aikana pääasiassa teki hyvin (seuraamista lukuunottamatta), mut liikkeiden välissä tosiaan olis ollu parantamisen varaa. Sehän myös tietysti vaikuttaa, että Pernilla selitti joskus pitkäänkin, miksi antoi mitäkin pisteitä. Tampereella taas siirryttiin aika suoraan liikkeestä toiseen.

Toinen juttu, mikä mietityttää, on se, et Dani on nyt kolmessa viime kokeessa (niistä neljästä, jossa ollaan käyty) tsempannut loppua kohti. Siis täähän on hyvä asia, mut kun pitäis saada se alkukin toimimaan.. Tampereella toimikin, mut sekä sm-tokoissa että eilen Tuomarinkartanossa alku oli aikamoista haahuilua.. :S Täytyypä miettiä tähän jotain ja käydä vaikka jossain mölleissä kokeilemassa.

2 kommenttia:

  1. Se tein jäävi stoppi on kyl upee!

    Onnea hienosta tuloksesta, on hienoo et osaat olla kriittinen, mut niinku katallekkin annattiin ohjeeks vappu alatalon luennolla et aina kun kirjaa yhden miinuksen pitää kirjata kaks onnistumista(äläkä sano ettei niitä muka ollut). Joten nauti niistä asioista jotka meni kokeessa hyvin!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos onnitteluista! Olihan siellä hyviä juttuja paljonkin, ja niistä oonki ilonen. Jotenkin sitä vaan silti aina takertuu niihin ei niin hyvin menneisiin juttuihin..

    VastaaPoista