sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Viikonlopun agilityt

Eilinen päivä sisälsi agilityä ihan riittämiin! :) Aamulla treenit Juvanmalmilla Nellin kanssa. Noin teknisesti oli ihan jees, mut muuten en ollu tyytyväinen. Nelli nimittäin liikkui mun silmään vähän huonosti, oli hidas ja kielteli hyppyjä. :( Samaa ongelmaa oli näin jälkikäteen ajateltuna havaittavissa myös torstaina. Silloin Niinu oli kyllä sitä mieltä, et kieltelyt johtui mun ohjauksesta, kun oon jo kiirehtimässä seuraavaan suuntaan kroppani kanssa, enkä malta ohjata kunnolla esteille. Varmaan toi onkin totta, mut ei Nelli silti oo musta noin paljon kiellellyt aikasemmin. Ekana tulee mieleen, et se on taas niin jumissa jostain kohtaa. Tai sit sitä ei muuten vaan huvita (mahdollista sekin..). Kävin Nellin eilen läpi, enkä kyllä löytänyt kummempia. Rintalihakset sillä on tiukat aina, samoin selkä. Mun mielestä ne oli kuitenkin nyt ihan ennallaan, eikä yhtään aristanut niitä. Ainoa, missä ehkä saattais olla muutosta entiseen, oli alaselkä. Sen käsittely oli pikkasen epämiellyttävää. Mut mä oon niin huono tässä, etten tosiaan oo varma mistään. Hieroja-aikaa oon yrittäny joka tapauksessa jo aikaisemmin viikolla varata. Se nyt ei kuitenkaan vielä onnistunut, kun soiteltiin vaan ristiin.. Pitäis saada se aika nyt pikaisesti kumminkin! Tietäis sit, parannellaanko jumeja vai motivaatiota.

Ajelin suoraan Juvikselta Hyvikäälle, jossa Dani starttaili kahdella Luomalan radalla. Molemmat radat oli aika suoraviivaisia, mut toki siellä niitä ansapaikkojakin oli. Ekana hyppis. Tässä radassa erikoista oli se, et lähtö oli keskellä kenttää. Eka hyppy suoritettiin siis yleisöä kohden. Täytyi oikein miettiä, mihin jättää hihnan, ettei oo tiellä siinä keskellä rataa. Toiseksi radalla oli sellanen suoralta näyttävä putki, joka ei todellisuudessa kuitenkaan ollut suora. :D Siis siinä keskellä oli pieni mutka, vaikka putken päät olikin suorassa. Tää aikeutti hauskoja tilanteita, kun ohjaajat ei ollu tota mutkaa ottaneet huomioon. Kattelin minien ratoja, jossa monet ohjaajat pinkoi täysiä putken jälkeiseen persjättöön. Koirat kuitenkin järjestäen viettivät putkessa tovin jos toisenkin, ja ohjaajat siellä sitten venaili eksyneen näköisenä, et mihin se koira nyt oikein jäi. :D Muutama koira myös kääntyi putkesta takaisin, ja joku ei sitä saanut suoritettua ollenkaan. Oli nimittäin vielä musta se putki. Tällä radalla myös keppikulma oli hankala (reilusti yli 90 asteen avokulma suoraan putkesta).

Danin kanssa otettiin lentävä lähtö. Ekat esteet oli taas aikamoista haparointia mun osalta.. Putkeen irtos hyvin, mut saihan sitä tosiaan hetken odotella putken jälkeen. :) Seuraavan putken jälkeen mokasin, kun siinä oli hyppy suoralla linjalla. Juoksin vaan eteenpäin, enkä ohjannut hyppyä ollenkaan.. Niinhän se koira sit tuli ohi hypystä. Siitä siis vitonen. Kepeille vekkasin voimakkaasti, mut oikein mentiin sisään. Loppuradalla mun oli tarkotus tehdä pakkovalssin jälkeen valssi. Enpä sitten tehnyt kuitenkaan. Tästä johtuen jäin "väärälle" puolelle loppusuoralla, kun esteet vietti hieman musta poispäin. Lisäksi jäin ihmettelemään sitä säätöä, enkä juossu ollenkaan (argh!). Jäin siis ihan hirveästi jälkeen. Mut Danipa hoiti homman kotiin  ja irtos ihan huippuhyvin loppuhypyille! Wau! Yleensähän D jää kisoissa katselemaan mua ja pyytämään lupaa mennä. Nyt ei edes vilkaissut taakse, vaan hyvällä vauhdilla painoi maaliin! Pakko iloita näistä pienistä onnistumisista, kun ei suuriakaan ole. :D

Tokana sit agirata. Eipä tässäkään kummempia, mitä nyt aan alla oli u-putki, eli aa-putki -erottelua oli kahteen otteeseen. Tältä radalta otettiin hylly, kun D käväsi keppien jälkeen sivussa olleella keinulla, kun oli tarkotus jatkaa suoraan eteenpäin pituudelle. Oli oma ohjauskin aika löysää tossa, kun en ollu ollenkaan osannu tota ajatella. Virheen jälkeen meinas käydä vanhanaikaisesti, eli tajuttuaan mokan (kutsuin sen takasin keinulta, kun oli vaan etutassut ylösmenolla ) Dani muutui taas kovin passiiviseksi. Tarjos 2on-2offia, eikä liikkunut siitä mihinkään.. Pienen houkuttelun jälkeen päästiin jatkamaan matkaa. Loppurata puhtaasti. Keinu oli TAAAS huono. :( Ollaan tota koitettu korjata, mut ilmeisen tuloksettomasti. Äh! Muut kontaktit oli kuitenkin aikas hyvät (puomilla olin edellä, aalla aavistuksen koiran jäljessä). Ja ne putki-aa -erottelut toimi!

Vauhtiin mä en oo edelleenkään tyytyväinen. En vaan saa tosta koirasta kaikkia tehoja irti. Se on eri asia kuin Nelli, jolla niitä tehoja ei hirveästi enempää ole.. Ihan kaikella kunnioituksella Nelliä kohtaan. :)
Ehkä me nyt kuitenkin ensin koitetaan saada toi suoritusvarmuus edes jonkinlaiselle mallille ja mietitään sit sen vauhdin kasvattamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti