maanantai 16. huhtikuuta 2012

Ja sitten taas taukoillaan

Viime viikolla käytiin Danin kanssa Tehis Cupissa juoksemassa yks kisaavien rata. Tavoitteena oli ainoastaan tehdä hyvät kontaktit, viime kisojen sählingin jälkeen.. Aata ei radalla ollut, mut keinu ja puomi kylläkin. Tavoitteessa onnistuttiin 50%:sti.. Keinu oli nimittäin kovin hidas, taas. :/ Puomi olikin sit varsin hieno; jäin taakse, ja siitä huolimatta Dani juoksi hyvin loppuun asti ja teki hyvän 2on-2offin. Jee! Muutenhan siltä radalta tuli 2xhyl, mut sehän ei ollutkaan nyt tän homman pointti. :)

Torstaina Niinulla oltiin Danin kanssa aika huonoja. :/ Kaikki oli jotenkin tosi vaikeeta ja virekin oli pielessä, koko koira oli varsin löysä. Enkä itsekään juossu kunnolla. Olipas aika huono fiilis näiden treenien jälkeen. Treenien jälkeen (no siinä puolen yön aikaan) sit rupesin kattomaan, kun Dani nuoli kovin antaumuksella peräpäätään. Kurkkasinpa sinne, ja syykin selvisi saman tien. Toinen anaalirauhanen oli valtava, se oli puhjennut ihon läpi ja sieltä tuli sellaista märkää eritettä! Siis Dani ei oo ollenkaan oireillut noita aiemmin, mutta eihän tuollainen tilanne nyt hetkessä kehity. Olis pitänyt siis tajuta aiemmin, mut koira ei vaan oo antanut minkäänlaista aihetta epäillä moista. Eipä ihme, et koira oli vähän vaisu treeneissä.. Toi on varmaan tosi kipeä. :(

Perjantaina sit aamusta soittelin "aika monta" eläinlääkäriasemaa läpi, et minne pääsis aamupäivällä (työvuoro alkoi klo 12). Kaikissa paikoissa oli ruuhkaa, eikä kukaan pystynyt ottamaan enää yhtään potilasta lisää. Korsossa tuttu eläinlääkäri sit kiltisti otti meidät vastaan puhelinajallaan.Sen verran siinä ehdittiin, ett ell katsoi tilanteen ja antoi kipulääkkeet ja antibiootit mukaan. Tiistaille varattiin aika, jolloin rauhotetaan/nukutetaan Dani, ja avataan + huuhdellaan rauhanen. Inhotti jättää potilas yksin kauluri päässä kotiin perjantaina, mut eipä auttanut, pakko se oli töihin mennä.

Perjantain ja lauantain Dani oli kovin vaisu. Söi ja joi normaalisti ja saattoi ulkopuolisen silmään näyttää muutenkin normaalilta, mut ei se kyllä ollut oma innokas itsensä kuitenkaan. Nyt näyttää jo paremmalta, mut ei me silti vielä mitään treenailla, kun en oo varma, onko sillä kipuja. Kisataukoahan tässä taas tulee, kun tulee se varoaika antibiooteista ja rauhotusaineista. Jouduin perumaan ens viikonlopulta Janakkalan kisatkin. Äh. Mut onneksi Dani tosiaan on jo pirteämpi, se nyt on kuitenkin tärkeintä! :)

Nelli pääsi kuitenkin sunnuntaina treenaamaan. Oltiin Turussa Janita Leinosen opeissa. Tuli taas opittua uutta! Ja toki vanhat tutut ongelmat näkyi myös. Valssit levisi, rytmitys oli pielessä ja se oma rintamasuunta näytti taas ihan minne sattuu. Tälle pitäis nyt oikeesti tehdä jotain!! No saatiin me ihan onnistuneitakin pätkiä ja päästiin rata (31 estettä) pätkissä loppuun. Ja Nellikin ihan jopa jaksoi reippaasti sen 20min. :) Daninkin olin tähän koulutukseen ilmoittanut, mutta sattuneesta syystä jätettiin väliin.. Harmi!

4 kommenttia:

 1. Meillä oli kuukausi sitten sama ongelma Nyytin kanssa: ihan ilman mitään ennakko-oireita oli toinen anaali tulehtunut ja märki niin kuin kuvailit. Jouduttiin rauhotuksessa puhdistamaan kun oli niin kipeä :( Tai no ehkä koira oli himpun vaisu ollut muutaman päivän, mutta enpä sitä tuohon osannut yhdistää (paitsi jälkeenpäin). Noi kyllä onneksi parantuukin tosi nopeaan :)

  VastaaPoista
 2. Ai! Inhottovia vaivoja nämä! :/ Tänään rauhotettiin Dani ja huuhdeltiin märkivä rauhanen. Ell sanoi, et on kovin hitaasti kyllä parantunut toi. :/ Katsellaan nyt vielä muutama pv, ja jos ei lähde paranemaan, niin vaihdetaan antibioottia.

  VastaaPoista
 3. Toi oli kyllä aikamoisen salamyhkäinen anaalirauhasfisteli! Luulis, että olis jo aiemmin oireillu, mutta ei noista näköjään koskaan tiiä.
  Pikaista paranemista Danille!:)

  Pitääpä ruveta itekin tarkemmin kyttäämään koiran takamusta ettei pääse anaalirauhaset yllättämään..

  VastaaPoista
 4. Joo eipä antanut minkäänlaista aihetta epäillä moista! Siis ennen kuin fistelöityi..

  Nyt tuo on jo lähes täysin parantunut. Alkuun ei paraneminen oikein edennyt, ja ell tosiaan ihmetteli silloin kun kävin, et onpas vielä ärhäkän näköinen. Pari pv sitä kattelin, ja sit vaihdettiin amoksisilliini klindamysiiniksi. Tolla onkin sitte parantunut tosi hyvin. :) Ei vaan purrut se eka ab noihin pöpöihin.

  VastaaPoista