sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kyllä me joskus treenataankin!

Ei vaan oo tullut hirveesti treeneistä tänne raportoitua. :) Korjataan siis asia! Tässä siis tiivistetysti muutamat viime aikojen treenit. Danin kanssa oltiin viikko sitten JAU:n hallilla tokoilemassa Katan yms. kanssa. Kun mä aina valitan, kun D on niin pehmeä ja herkkä ja sen kanssa saa varoa sitä ja tätä, niin kehutaanpas sitä nyt vaihteeksi. :) Ääniin Dani ei nimittäin juurikaan reagoi. Se tuli taas todettua noissa treeneissä. Treenitila on tokassa kerroksessa ja alakerrassa tehtiin jotain remppaa, porattiin, hakattiin vasaralla jne. Jotkut koirat siihen reagoi, eikä oikein kyenneet treenaamaan. Dania ei ois voinu vähempää kiinnostaa mitkään poraamiset! Oon ennenkin miettinyt, et on kyllä niin siistiä, kun mun kumpikaan koira ei oo ääniherkkä. Kerran lenkillä meidän vierestä meni auto ja just meidän kohdalla siitä puhkes kumi, mikä aiheutti aika kovan pamahduksen. Me kaikki kolme tietty säikähdettiin ja hypättiin varmaan metri ilmaan, mut molemmat koirat kyllä palautui tosta ihan samalla sekunnilla. Helpottaa huomattavasti elämää, kun koirat ei juurikaan reagoi koviinkaan ääniin. :)

Nythän mä ihan eksyin aiheesta. :D Siispä takasin niihin treeneihin. Keskiviikon tokoissa tuli esiin kaikkea uutta treenattavaa. Kiva käydä treenaamassa, kun paljastuu kaikkea uutta, mitä ei osata. :D Tunnari ei nimittäin nyt sujunut. Dani ei löytänyt kapuloille! Toi kyllä aina oman, kun kapulat paikansi, mut siinä kyllä kesti.. Ei yhtään kattonut, kun Sari vei kapuloita, ja sit lähti haahuilemaan ihan minne sattuu.. Että mitäs tälle ongelmalle sit tehdään?! Metallikin oli ällö. Tein hyppynoutoa. Puukapulalla ei ongelmaa. Metallilla kiersi hypyn palautuksessa. Yritin ottaa pelkkää loppua, eli jätin Danin hypyn toiselle puolelle ja kutsuin sivulle. Dani keksi tähän kaks vaihtoehtoista toimitatapaa; joko sylkäsen kapulan ennen hyppyä tai kierrän hypyn kapula suussa. Huoh. Niinpä sit hyppyytin Dania kapulan kanssa ite vierellä kulkien. Loppuun saatiin yks hyppy kapulan kanssa siten, et olin ite paikallani toisella puolella. Siitä bileet ja siihen lopetettiin. Edelleen siis jatketaan treeniä metallin kanssa..

Torstaisista Niinun treeneistä jäi kyllä niin huono fiilis! :( Mä olin vaan niin huono. :( Ei Daninkaan vire ollu paras mahdollinen, mutta voiko tollasella ohjauksella muuta odottaakaan.. Aiheena oli valssit ja takaaleikkaukset. Kyllähän mä tiedän, etten osaa valssata, mut kylläpä taas iski totuus vasten kasvoja. :/ Oon vaan niin myöhässä! Noi ei ees älyttömästi parantunut toistojen jälkeen. Radalla oli kohta, jossa tehtiin neljä valssia peräkkäin. Sain ihan loppuun kaksi ekaa onnistumaan suht oikeaan aikaan, neljää oli turha edes yrittää. Treeniä vaan, pakohan mun on JOSKUS oppia! Kai?! Eikä ne takaaleikkaukset sujunu kovin paljon paremmin. Monta kertaa sain Danin takaakiertoon suoraan hyppäämisen sijasta. Tää johtuu siitä, et D ei vaan tuu mun lähelle. Pitäisköhän sekin opettaa, eikä vaan olettaa, et koira ymmärtää jotenki luonnostaan??

Lauantaiaamun vapaatreenit olikin yhtä sillisalaattia. Tehtiin niitä takaaleikkauksia. Ei ne Nellillä juuri paremmin sujunut.. Danilla ehkä jo aavistus parannusta torstaiseen. D teki myös niistoja ja kontakteja ja keppejä siten, et vedätin. Pysyi kepeillä joka kerta! Nelli kyllä ylitti itsensä kepeillä! Tehtiin aika tiukkojakin takaaleikkauksia, ja ne toimi. Löysi oikein sisään ja jatkoi hyvin mun ollessa takana. Wau! :) Siis täähän ei monelle muulle kolmosluokkalaiselle olis juttu eikä mikään, mut kun meille ne kepit on aina ollut se heikko kohta. Oikeesti Nelli ei vielä vuosi sitten kestänyt takaaleikkausta kepeille suoralla linjallakaan (joo naurakaa vaan :D).. Et ollaan me sentään jossain asiassa kehityttykin. :)

Lauantain treenejä lukuunottamatta Nelli ei sit ookaan treenannut lähiaikoina. Ei vaan oo ehtinyt, ja kun meidän kenttä on iltasin jo niin pimeä ja liukas. Pitänee ottaa Nelli ens viikolla Niinun treeneihin. Muuten voi lauantaisissa kisoissa mennä pelkäks sähellykseksi.. Siis niiku normaalia pahemmaksi sähellykseksi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti