lauantai 12. toukokuuta 2012

0,81 sek

Kisattiin tänään Liedossa. Nellille kaksi rataa, Danille kolme. Kisattiin kahdella radalla ja alussa meinas tulla vähän kiire lämmittelyjen/jäähdyttelyjen kanssa, kun Danin A-rata ja Nellin B-rata oli samoihin aikoihin.

Dani aloitti siis Salme Mujusen agiradalla. Radalla ei ollu puomia! Myöhästyin rataantutustumisesta ja ehdin tutustua rataan jonkun 2 min. Ja olin luokan eka lähtijä, joten odotukset radan suhteen ei ollu kovin korkeat. :D Sattuneesta syystä en juuri mitään muista radasta.. Mut nollalla maaliin! :) Etenemä oli 4,5m/s, mutta sijoitus joku sadas..

Sit Nellin kanssa Jari Tienhaaran agiradalle. En ehtiny yhteen valssiin ja säädin jotain poispäinkäännöksen tapaista. Oikeassa järjestyksessä mentiin ne esteet, mutta ei se sujuvaa ollut. Kepeille oli 90 asteen umpikulma. Eipä se Nelli yllättäen sinne kakkosväliin kyennyt taipumaan, vaan meni kolmoseen. Näin käy, kun sillä on vähänkin enemmän vauhtia; ei vaan taivu sinne! En nyt kyllä halua sitä noissa auttaa nokasta vetämällä, kun pitäishän sen noi handlata itsekin. Treeniin tämä siis. Ja sen olis onnistuttava sillä ekalla yrityksellä, ei vasta yhden toiston jälkeen, niin kuin usein käy.. Tuloksissa on 10 vp. Vahva veikkaus on, että toinen vitonen tuli aan alastulolta..

Danin kanssa sama rata. Se valssikohta, missä Nellin kanssa sekoilin, oli onneksi medeillä muutettu siten, et yks hyppy mentiin toisin päin. Oli helpompi näin ja nyt sujui hyvin. Puomi olikin sit ihan älyttömän hidas. :( Nyt ei edes hidastanut alastulolla, vaan ihan heti puomille mennessä alkoi liikkua kuin tervassa. :/ Se viimeviikkoinen puomilta tippuminen ei ainakaan edistänyt meidän puomitreeniä. Muuten ihan ok menoa. Nollalla ratavirheellä maaliin, mut aikavirhettä 0,81 sekuntia. Puhtaalla nollalla olis ollu menolippu sm:iin. Toisaalta en mä välttämättä Danin kanssa sinne tarviskaan mennä, mut kun kerran oli noin lähellä, niin olishan se ollu kiva.. Puomilla hukkaantui ainakin se 1-2 sek, jos ei enemmänkin. Pakko nyt oikeesti saada tolle puomille jotain tehtyä!

Seuraavaksi Nellin kanssa Mujusen hyppikselle. Olihan rata! :D Salme sanoi, että halusi testata, kuinka nopeesti ihminen pystyy peruuttamaan. :D Rata alkoi neljällä peräkkäisellä valssilla. Voi huoh. :D Juoksin rataan tutustuessakin jotain viatonta ihmistä päin, kun en vaan kyennyt enää jarruttamaan, kun sen ihmisen näin. :D Nelli kuitenkin selviytyi tästä hyvin, ohjaajasta huolimatta. :P Pari pidempää kaarrosta mahtui matkalle, mut muuten ihan hyväntuntuista menoa. Ennen keppejä hidastin, kun oli avokulma, niin se olis taas täydestä vauhdista painellu alotuksen jälkeen yhden välin ohi.. Tuloksena -11,43, etenemä 4,36 m/s, sija 6./22. Nellillä oli kyllä tänään aika hyvä vauhti. Siis niinku Nelliksi hyvä vauhti. :)

Lopuksi Danin kanssa vielä valssailemaan. :) Ei se yhtään paremmin sujunut nytkään.. Olin myöhässä ja huidoin käsillä ihan miten sattuu. Tää on ainoa rata, mikä on videolla, mut ihan ton alun takia en ehkä kehtaa laittaa sitä julkisesti näytille. :D No katsellaan, kun saan sen ladattua koneelle.. Daninkin kanssa nollalla maaliin. Aika -11,79, sijoitus 7./25. Jos Nellillä oli tänään Nelliksi hyvin vauhtia, niin Danilla ei kyllä ollut.. Teki sinänsä ihan hyvin töitä, oli pirteän oloinen radalla jne., mut ei vaan juossu sellasta vauhtia, mitä se pääsis. Noh, aloitetaan nyt siitä puomitreenistä ja keskitytään sit sen jälkeen tohon muuhun etenemisnopeuteen.

Kaikesta huolimatta oli kiva kisapäivä. :) Danin kanssa triplanolla oli aika lähellä, eli on meidän meno ainakin tullut paljon varmemmaksi. Jokunen kuukausi sitten ei päästy kovin montaa estettä putkeen oikeassa järjestyksessä. :) Ja kyllä se kuitenkin näytti ihan viihtyvän radalla. Haukahti jopa sinne mennessä..! Nellikin keskittyi hommaan hyvin ja tosiaan juoksi ihan kivaa vauhtia. Huomaatteko, et yritän kovasti opetella sitä positiivista ajattelua? :D

Alkuviikosta Dani kävi Kuusen Tytillä hierottavana. Oikea lapa oli jumissa, samoin ristiselästä löytyi jotain pientä jumia. Tokoileville koirille kuulemma hyvin tyypilliset jumit.. Ens viikolla mennään vielä uusiks, kun ei ekalla kerralla saatu kaikkia jumeja auki. Mut ei mitään kovin pahaa siis löytynyt kuitenkaan.

Tokoiluissa meinas tulla ahdistus.. Luoksetulo on meillä aina ollu suht varma liike. No tässä yks päivä Dani sitten päätti pysähtyä ennen käskyä. En palkannu, vaan sanoin höpöhöpöt (ihan kiltisti) ja otin uusiks. No eipä se sitten enää lähtenyt mihinkään. :/ Lopulta ravasi kaksi askelta ja kävi maahan. Päädyttiin sit ihan pentutreeniin. Ainoa keino, millä sain Danin tulemaan luokse, oli kääntyä sivuttain ja roikottaa lelua näkyvillä. Silläkin tuli hitaasti ja varovasti. Ai kun kiva. Nyt ollaan sitten tehty niitä pentuluoksetuloja siitä lähtien. Paranee. Näytti kyllä kovin epätoivoiselta sillon ekalla kerralla, kun koko koira oli ihan lukossa.. Eipä oo hetkeen tollaseen tilaan mennytkään treeneissä.. Noh, jospa se siitä, kun taas huomaa, että se luoksetuleminen onkin ihan mukava juttu. Tästä opittiin ainakin se, että meidän on vaan pakko muistaa tehdä niitä suoria luoksetuloja välillä, vaikka vauhdissa ei vikaa olisikaan! Nyt olin pitkään tehny vaan pysähdyksiä, ja tässä tulos..

2 kommenttia:

 1. Tsemppia Danin luoksetulon korjaamiseen! Eiköhän se siitä taas lähde kun vähän enemmän vahvistaa vaan sitä tulemista ja vauhtia :)

  Toi on kyl niin totta, että sitä aina jossain vaiheessa huomaa, jos jotain osa-aluetta ei ole treenattu! Tyynen kanssakin on yhtäkkiä alkanut hajoamaan liikkeiden loput, joten mekin on päädytty takaperinketjuttamiseen entistä enemmän...

  Meillä on myös punaisilla tyypillisesti oikea lapa vähän kireä hierottaessa. On se tokokin yllättävän fyysistä koiralle.

  VastaaPoista
 2. Joo jälkiviisaus on niin kivaa. :)Luoksetulo näyttää jo paremmalta. Tulee siis luokse! :p Nyt kyllä pysähdykset aavistuksen valuu (just siinä rajoilla, et täyttääkö kriteerit), mut en tiiä, uskaltaako siihen nyt puuttua, ettei taas ahdistu..

  Ja eipä me ihan niillä lapajumeilla sit kuitenkaan päästy (kts. uusin postaus). :(

  VastaaPoista