sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Mikä fiilis!

Eilen kisattiin Danin kanssa kaks starttia Purinalla HAU:n marraskisoissa. Molemmilla radoilla tuomarina toimi Henri Luomala. Kivat ja virtaavat radat, mutta kyllähän siellä niitä hyllytysmahdollisuuksia oli ihan riittämiin. ;)

Aloitettiin D-radalla, joka oli hyppis. Alussa oli paha kohta, kun pussi ja putki oli niin lähellä toisiaan. Valssin suunnasta ja haltuunotosta riippui tuon kohdan sujuvuus. Sinne putkeen oli tarkoitus tähdätä eka. Aika kovaa mä taas karjuin sitä tässää, mutta kuuntelihan se ja meni putkeen. Varmasti tosta ois saanu nopeamman, kun olis luottanut vähän enemmän. Ton jälkeen olikin tosi sujuvaa menoa! Siis Dani oikeesti JUOKSI (ja ohjaajakin kovasti yritti :D)! Jee!! Lopussa tultiin kepeille avokulmaan, ja siihen vekkasin vähän. Oikein mentiin sisään, mut harmittavasti D kompastui kesken pujottelun. :/ Aika taitavasti se kuitenkin taivutti itsensä seuraavaan väliin, vaikka oli jo tulossa ohi. Aikaahan tuossa nyt kuitenkin paloi. Kepeiltä matka jatkui vastakkaiseen suuntaan kuin mistä tultiin. Hienosti kesti vedätyksen kepeillä. Keppien jälkeen olikin enää pituus ja hyppy, joissa ei ihmeempiä. Nollalla siis maaliin. Oli kyllä niin mahtava fiilis ton radan jälkeen! :) Ei siksi, että saatiin nolla (en edes tossa vaiheessa ollu varma nollasta, kun en tienny menikö kepit oikein), vaan siksi, että Danin vire oli niiiin paljon parempi kuin aikasemmin. Nyt en huomannut eroa vauhdissa verrattuna treeneihin. Koirasta oikein näki radalla, kuinka se tykkäsi siitä hommasta! Niin mahtavaa! <3 Lopullinen tulos oli -4,jotain ja sijoitus 6./30. Jäätiin alle 3 sekuntia kärjestä! Se on aika hyvin verrattuna siihen normaaliin 10 sekuntiin. ;-) Ja kun ne kärjen koirakot meni oikeesti lujaa. Tässä vaiheessa tää on kyllä tosi hyvin meiltä. Ja kun mun jalkaanki sattui, loppusuoralla oikein vihlas inhottavasti. :/ Mut eipä tuo haitannut sitä fiilistä, mikä ton radan jälkeen oli. :)

Noniin, kaiken tuon hehkutuksen jälkeen palataan takaisin asiaan, kun olihan meillä se agiratakin vielä juostavana. :D Radalla oli kaikki kontaktit pöytää lukuunottamatta. Alussa puomi, joka oli kyllä niiin hidas. D jäi seisomaan kaikki jalat kontaktille. En halunnut vapauttaa sitä tosta, vaan vaadin 2on2offin. Siinä sit mietittiin, miten niiden tassujen nyt kuuluikaan olla.. Muistuihan se lopulta, ja päästiin jatkamaan matkaa. Täytyypä tuota taas vahvistella. Hylkäännyttiin yhdessä pakkovalssissa, kun en tehnyt merkkausta kunnolla, ja D tuli hypyn väärinpäin. Olis ton kohdan voinut muutenkin tehdä, mut kun en ajatellut, et tuossa olis ongelmaa. Kuuluisat viimeiset sanat. :D Heti hylkyesteen jälkeen oli keinu. D pysähtyi taas liian aikaisin, mut tuli sentäs normaalia (kisavauhtia) nopeammin loppuun asti. Tossa varmasti vaikutti vielä mun hämmennys siitä hylkäyksestäkin, kun toi koirahan vaistoaa kaiken sellasen.. Lopussa ei ollukaan ihmeempiä. A oli hyvä ja hienosti löytyi keppien umpikulma. Vauhti oli tälläkin radalla yhtä hyvä kuin ekalla. Niin hienoa! :)

Katsellaan nyt sitten, oliko tuo kisafiilis joku hetken hairahdus vai mahdollisesti pysyvämpää sorttia. :) Mitään en itse huomannut tekeväni eri tavalla kuin aikaisemmin. Tälle vuodelle olis vielä yhdet kisat luvassa, kun mennään kahden viikon päästä Hyvinkäälle. Sit oliskin tää vuosi pulkassa. :)

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Oon tosi onnellinen teidän puolesta kun tiedän miten paljon oot Danin kisavirettä harmitellut ja tehnyt sen kanssa töitä. Välillä koirat osaa jopa yllättää ;D Tsempit seuraaviin kisoihin ja toivottavasti hyvä meno jatkuu!

  VastaaPoista
 2. Ja välillä ne yllättää jopa positiivisesti! :D Kiitos onnitteluista ja tsempeistä! Ja tsemppiä sinne myös! ;-)

  VastaaPoista
 3. Isot onnittelut täältäkin hyvin menneistä kisoista!:)

  Jotkut ongelmat on vaan sellasia, että ne menee itekseen ohi eikä niille mitään voi tehdä. Ehkä toi Danin vire on yksi niistä ongelmista ja nyt se alkais olla selätetty :D Pidetään ainakin peukkuja!

  VastaaPoista
 4. En mä nyt vielä tollasia toiveita uskalla elätellä.. Mut suunta on oikea! Ja kyllä mä nyt silti jotain oon koittanu tolle tehdäkin.. Mut tokihan ikä ja kokemus varmasti kasvattavat myös itseluottamusta. :)

  VastaaPoista