tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kivasti menneet treenit ja ei-niin-kivasti menneet kisat

Viime viikolla päästiin vihdoin treenailemaan tokossa kaikkia kivoja juttuja niiden ainaisten avo:n liikkeiden sijaan. Olipa mukavaa! Jäi jotenkin tosi hyvä fiilis keskiviikon treeneistä, vaikka matkaa on vielä paljon, ennen kuin sinne voittajaan päästään. Positiivista oli esim. tunnari, jossa D ei millään meinannut löytää omalle kapulalle. Kapulat oli rivissä, mut jotenkin koiralta jäi kaks reunimmaista huomaamatta (oma oli niistä toinen). Eihän tää nyt siis mitenkään hyvä juttu ollut, vaan se, et koira ei turhautunut tosta. :) Vielä joku aika sitten sillä oli tollasessa tilanteessa tasan kaksi tapaa toimia: a) tulla sivulle ilman kapulaa, "ku en löydä, ei se oo tuolla" tai vieläkin todennäköisempi b) napata vaan joku kapula, ja kun tästä ei tuu palkkaa, niin ahdistua siitä. Nyt kuitenkin jatkoi tosi hienosti etsimistä, ja löytyihän se oma lopulta! Tästä isot bileet. :)

Torstain Niinu-treenitkin meni aika kivasti. Puomi oli hyvä (!!), ja keinukin just ja just täytti kriteerit. Muutenkin saatiin ihan kivoja pätkiä tehtyä. Oma asenne oli alkuun aika huono, mut kun Niinu tarpeeksi kovisteli, niin parani sekin. :)

Sunnuntaina oli eka kerta Koiviksen tokon valmennusryhmää, kouluttajama siis Ansu Leiman. Tehtiin kokeenomaisesti, jotta Ansu näkee lähtötason. Tein Danin kanssa muuten AVO:n, mutta seuraaminen ja luoksetulo otettiin voittajan tapaan. Että vielä ois "pari" liikettä saatava kasaan, ennen kuin tarvii sinne voittajaan mennä. :D Ei tuokaan nyt kovin hyvin kyllä mennyt.. Toisesa jäävässä ennakoi pahasti, noudon palautus oli vino, eikä taaskaan noussut niissä hemmetin kaukoissa!! Tästä kyllä sai vähän tiukempaa palautetta, ja johan skarppasi. Positiivista oli, et Ansu sanoi meidän perusasentoja hyviksi.. (:D) Siis mähän oon oikeesti itkenyt sitä, et en oo edes perusasentoa tolle osannut opettaa. Eli on ne sentäs parantunut, jos kerran onnistuttiin peittämään tää meidän heikko kohta. ;-)

Sitte niihin kisoihin, vaikka eipä niissä juuri mitään kerrottavaa ole.. Eilen siis kisattiin KKK:n kisoissa. Nellin kanssa oli tarkoitus ottaa vaan vähän tuntumaa menosta (vikat kisat ennen sm:iä) ja Danin ilmotin vielä paikan päällä mukaan, et jos vaikka olis vielä saatu se tupla. No ei saatu, ei ollu edes lähellä. :D Tuomarina oli Savioja, joka oli kyllä tehnyt ihan kivat radat. Että ei voi ratoja syyttää tuloksista..

Ekana agirata Nellillä. Tää olikin päivän paras rata ja olin jopa ihan tyytyväinen! Ihanaa, kun ei ollu minkäänlaisia tulospaineita (no tarviiko niitä ottaa muulloinkaan..??), vaan pystyi ottamaan riskillä. Saatiin tehtyä ihan kiva rata. Sijoituksista (7./35) ei taas tarvi näillä ajoilla puhua, kun kärjessä oli ihan kovia nimiä. Mut se oli meille oikein hyvä rata, ja Nelli liikkui kivasti. :) Kontaktit tosin oli aika rumat (sekä aalla että puomilla putki ohjaajan ja koiran välissä), mut Anne oli niiden suhteen kiltti. En olis ihmetelly, vaikka puomilla olis käsi noussut.. Täytyypä noita vielä vahvistella ennen Jyväskylää.

Siihen rataan ne päivän positiivisuudet sit loppuikin. :D Danin kanssa samaisella agiradalla kielto putkelta (oma moka), kepeille väärin sisään (oma moka sekin, mut ois koira voinut tämän paikata..) ja lopulta jätti vielä kaikki tassut puomin kontaktille. Sitä ei vaan voi nyt kisoissa tehdä oikein. :( Lämppäesteillä ei taaskaan ongelmaa. Äh. Niisto-sokkari sentäs onnistui.

Hyppis oli näennäisesti aika helpon oloinen, mut olihan siellä sit kaikkea mietittävää, lähinnä linjauksiin liittyen. Pitkät estevälit ja ilman vekkauksia esteet syötti johonkin ihan muualle kuin minne rata jatkui. Itsellä jo väsy ja nälkä painoi siinä vaiheessa päivää (minit pääsi tutustumaan rataan joskus ennen ysiä), eli oma vireystila oli ihan jotain muuta kuin olis pitäny olla. Lähdin vähän rallatellen Nellin kanssa radalle. Ja niin lähti Nellikin. :D Oltaiskohan 2 vai 3 hylkyä saatu. :D Nelli irtoili minne sattuu ja mua vaan nauratti. Että sellanen kenraalikisa. :D

Danin kanssa päästiin vähän pidemmälle, mut hylkyyn päätyi lopulta sekin rata. Ansahyppy veti puoleensa. Nää on just niin meille tyypillisiä virheitä, et melkein saan haltuun, mut sit päästän liian aikasin, ja koira hakee kuitenkin väärän hypyn. Lopussa vielä multa epäonnistunut vekkaus, ja Dani jatkoi matkaa loppu"suoran" sijaan ihan toiseen suuntaan kepeille. Mut ihan hieno ja itsenäinen pujottelu oli. :D Koiralle kehut ja maaliin.

Kotona olin klo 23.15. Joku saattais sanoa, ettei tää ihan täysjärkistä puuhaa ole. ;)

1 kommentti: