sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Taas kisailtiin!

Ei tosin jääny kauheesti jälkipolville kerrottavaa näistä kisoista.. Molemmilla kaks starttia, agi ja hyppis. Tuomarina Marjo Heino. Tajusin, ettei olla Nellin kanssa kisattu sisällä Purinalla sen erään episodin jälkeen. Onhan tuo nyt kuitenkin ollut viime aikoina paremmin kuulolla, niin en ihan kauheesti stressannu (mitä se nyt edes auttais).

Nelli aloitti hyppärillä. Oli aika vääntöä! Heti alussa hankala kohta, jossa lähes kaikki teki valssin ihan liian myöhään. En vaan keksiny siihen muutakaan. Nyt pysyi lähdössä. Ekan esteen jälkeen tapahtui jotain, ku Nelli pisti nenän maahan! Siis täh, oli varmaan jotain tosi hyvän hajusta siellä maassa.. Tästä johtuen olin liikaa edellä, ja N tuli kakkoshypyn väärin päin. Loppurata puhtaasti. Kylläpä ärsytti tollanen sekoilu!

Sit Danin kanssa sama rata. Huoh, se olikin oikein tuskien taival. :D Oikeesti kuinka monta kertaa voi kadottaa koiran yhden radan aikana?! :D Alkuun improvisoin persjätön, ja se toimikin paremmin ku valssi. Loppurata mentiin noin kahden esteen pätkissä, ja väleissä kalastelin koiraa jostain selän takaa että sain sen seuraavalle esteelle kauhean kaarroksen jälkeen. Jepjep. :D Lopussa kaatoi vielä pituuden palikat, kun siitä käännyttiin tiukasti. :/ Mitä tällekin nyt tekis? Ei nimittäin oo kertaakaan treeneissä tehny tota, vaikka oon kuinka koittanu kääntää tiukkaan pituudelta.

Sit Nellin agirata. Rata alkoi näin (en nyt osaa muokata kuvaa paremmaks, koittakaa tihrustaa):

Päätin koittaa kääntää Nellin pituudelle kolmosen ja nelosen välistä, vaikka oli kyllä tiukka kurvi! Mut kääntyi se ja hyppäs vielä pituudenkin. :) Tein siis valssin tohon väliin, kun jatkon kannalta täytyi olla koiran oikealla puolella. Radalla oli putkia ihan riittämiin, ja nehän ei Nellillä oo kovin nopeita. Nollalla tultiin maaliin, aikakin just riitti. Tulos -0,58 ja sija 6./24. Ihanneaika oli kyllä tiukka. Mm. Chili ja Säde saivat yliaikanollat, vaikka ne yleensä päihittää meidät ajassa mennen tullen. Nellin vauhtikaan ei ollu ihan parasta mahdollista, eli oli siellä pakko olla pari tiukkaa kurviakin. :) Jos olisin ollu nössö ja pyörittäny kolmosen alemman siivekkeen kautta, ei oltais varmasti ehditty aikaan. Nyt olis sit Nellillä nollat kasassa ens vuoden ässämmiä varten. :)

Seuraavaksi Danin kanssa sama rata. Ei tullu mieleenkään yrittää kolmosen ja nelosen välistä.. Ratavirheitä kertyi 5 kepeiltä. Oli tiukka umpikulma, eikä sit muka kyenny taipumaan ekaan väliin. Kesti kuitenkin korjauksen, eikä passivoitunut. Mut on toi vaan haparointia.. Dani on edelleenkin niin erilainen siellä radalla. Ensinnäkin se haukkuu koko ajan, mitä ei tee treeneissä. Epävarmuutta? Kuitenkin jos vertaa entiseen, ni on se perusvauhti paljon parempi. Mut noi käännökset.. Huoh. Ei se nyt mitenkään erityisesti kaarrata (siis silloin, kun tietää, mihin ollaan menossa..), mut ei vaan juokse kaarrosten läpi. Suoraan menee siis jo suht reippaasti, mut kurveissa meno on sellasta hidasta keinuheppalaukkaa. Hyvää tässä on se, et tää sama ongelma on treeneissäkin, eli sitä pystyy sielläkin korjata. Kun vaan tietäis miten. Vinkkejä kellään?? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti